English

Den 29 oktober 2009 var en sorglig och dyster dag. En syrisk domstol beslutade att en man som dödat sin syster är en hjälte bara för att han begått sitt brott under förevändning av "heder"!

Hundratals kvinnor dödas varje år i hederns namn, medan den syriska regeringen står vid sidan av och ser på och till och med stöder dessa syndiga handlingar.
Tusentals kvinnor dödas i Syrien, Jordanien, Irak, Palestina, Egypten, Saudiarabien, Algeriet, Marocko och Libyen. De är länder där regeringarna misslyckats med sin existensberättigande uppgift: att "stoppa medborgare från att döda varandra”.
Tiotusentals kvinnor dödas runt om i världen varje år i så kallade "hedersmord". Samtidigt ser hela världen på och utfärdar bara fördömanden som sällan gör någon skillnad. Det är på tiden att se till att det här fruktansvärda brottet upphör. Vi lever på 2000-talet och det är dags att säga nej till de låga straffen för hedersmördare. Avskräckande straff bör införas för alla dem som begår, uppmuntrar och accepterar dessa brott.
Mot bakgrund av det här har vi bestämt att göra den 29 oktober till en internationell solidaritetsdag för dem som lidit offer för hedersrelaterat våld och mord. Det är en dag då vi ska påminnas om att det här avsevärda brottet aldrig kommer bli en del av historien om inte var och en av oss säger nej och bekämpar det på alla sätt.
Vi kräver att Förenta Nationerna, alla organisationer som arbetar med frågor som rör mänskliga rättigheter, alla politiska partier som påstår sig arbeta för ett bättre samhälle och alla medier att göra den här dagen till en internationell solidaritetsdag för att illegalisera de här fruktansvärda brotten.

Syrian Women Observatory
www.nesasy.org


"Swedish": Den 29 oktober – den internationella solidaritetsdagen för hedersmordsoffer


Arabic || Engliah || Spanish


FaceBook0
0
0
s2smodern